Ayrıntılar GİLABURU MEYVESİ Sıkma Torbası Hediye Kuzey ve İç Anadolu bölgesinde, özellikle Kayseri ve çevresinde yetişir. 2 – 4 metre yükseklikte kışın yapraklarını döken ve beyaz çiçekler oluşturan çalı formunda bir bitkidir. Meyveleri kırmızı renkli olup mayhoş bir tada sahiptir. Sonbaharda hasad edilip meyveleri su içerisinde salamura halinde bekletilir. Gilaburu, Anadoluda bir çok farklı telaffuzlarda söylenmektedir, bunlar Gilaburu, Girebolu, Gilaboru, Gileboru, Girabolu, Gilabolu vb. dir. Fakat Türkçe sözlüğe ismi Gilaburu (Bkz: Türkçe Sözlük) olarak kaydedilmiştir. Gilaburu İki Şekilde Tüketilebilir; 1- Günde 500 gr Meyve direk üzüm gibi yenilebilir. 2- Ezilip nektarı çıkartılarak Ürünlerin Hazırlanışı Satmış olduğumuz ürünler Kayserinin Bünyan ve Gesi bölgelerinde yetişmiş olup her yıl taptaze bir şekilde şişelenmektedir. Gilaburu meyvesinden 10 LT lik şişe de tane (5 – 5,5 kg net meyve), 5 LT lik şişe de tane (2,5 – 3 kg net meyve) ve 1 er LT lik şişede nektar şeklinde 3 adet ürünümüz bulunmaktadır. 5 LT lik nektar ürünümüz 1 er LT lik şişelerde toplam 5 adet olarak satılmaktadır. Ayrıca 1 er LT lik cam şişede satışlarımızda mevcuttur. Kargoya suyu boşaltılıp teslim edilir, teslim aldığınız anda içme suyu koyarak muhafaza ediniz. Gilaburu Meyvesi Kullanım ve Hazırlama Şekli? Kargo firmasından teslim almış olduğunuz Gilaburu meyvesi susuz geleceğinden içerisine ağzına kadar içme suyu doldurup serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilmeli. Meyve olarak yemek isterseniz, su içerisinden bir tabağa koyup yiyebilirsiniz. Meyve suyu olarak tüketmek isterseniz, tüketeceğiniz kadar ezerek sıvı hale getirmelisiniz isteğe göre su ilave ederek ( bire bir) tüketebilirsiniz. Teslimat Bilgileri En geç 6 Kasım Salı günü kargoya verilir.